EUROPA IH NAGRADILA: Ukrajina zbog glasova publike premoćno pobijedila na Eurosongu, Srbija peta

ZELENSKI: Pokušat ćemo organizirati Euroviziju u Mariupolju

Objavljeno: 15.05.2022. Metropolitan

Sinoć se u Torinu održao finale izbora za najbolju pjesmu Eurovizije, a pobijedila je Ukrajina s pjesmom ‘Stefania’ koju izvodi Kalush orkestar. Iako je nakon glasanja nacionalnih stručnih žirija bila tek na četvrtom mjestu, nakon glasanja publike dobila je daleko najviše bodova, pa je s ukupno 631 bodom odnijela pobjedu, piše 24sata.

Pobjednička pjesma otpjevana je na ukrajinskom jeziku i kombinira tradicionalni folk pomiješan s rapom. Tekst pjesme posvećen je pjevačevoj majci. 

Nakon pobjede se oglasio i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

– Naša hrabrost impresionira svijet, a naša glazba osvaja Europu. Sljedeće godine Ukrajina će biti domaćin Eurovizije! Po treći put u svojoj povijesti. I vjerujem – ne posljednji put. Potrudit ćemo se da jednog dana ugostimo sudionike i goste Eurovizije u ukrajinskom Mariupolju. Slobodnom, mirnom, obnovljenom! Hvala na pobjedi Kalush orkestru i svima koji su glasali za nas! Slava Ukrajini – poruka je koju je na svojem Facebook profilu napisao ukrajinski predsjednik Zelenski nakon pobjede. 

Nakon zbrajanja svih glasova, na drugom mjestu našao se predstavnik Ujedinjenog kraljevstva Sam Ryder s 466 osvojenih bodova, treća je bila Španjolska, četvrta Švedska, a peta je bila srpska predstavnica Konstrakta, uz Ukrajinu, također jedna od favoritkinja. 

Inače, ovo je treća pobjeda Ukrajine na Eurosongu.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba