PREKRŠIO PRAVILO O ZAŠTITI MONUMENTALNIH RIMSKIH FONTANA

Turist u Rimu uz rub fontane jeo užinu – policija ga kaznila s 450 eura

Objavljeno: 11.09.2022. Metropolitan

Pedesetogodišnji američki turist u Rimu je poželio pojesti užinu uz rub Fontane dei Catecumeni, oko 1 sat ujutro, kada je intervenirala policija jer je prekršio pravilo o zaštiti monumentalnih rimskih fontana, te je kažnjen s 450 eura, u skladu s pravilima i ograničenjima koja su uvedena u vrijeme kada je grad preplavljen turistima, piše N1.

Fontanu je, u razdoblju od 1588. do 1589. godine, izgradio arhitekt i kipar Giacomo della Porta, a restaurirana je 1997.godine te je zaštićena u skladu s pravilima koja su prvi put uvedena sedamdesetih godina prošlog stoljeća, a čija je svrha zaštititi povijesne fontane, kipove i ostale gradske spomenike. Ažurirana pravila s fokusom na održavanje “ekološke” zaštite grada na snazi ​​su od 2019. godine.

U skladu sa zakonom zabranjeno je i kupanje u gradskim fontanama, a policijski službenici mogu izreći novčane kazne, pa čak i zabraniti pristup određenom području do 48 sati, dok se onima koji kršenje pravila ponavljaju, može pristup zabraniti i do 60 dana.

Napori rimskih gradskih vlasti da na ulicama ne bude smeća, grafita i nereda, pridonose očuvanju grada za uživanje svih posjetitelja, a prije pandemije koronavirusa, u Rim je godišnje dolazilo oko deset milijuna turista.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba