NEDALEKO OD TOMISLAVGRADA

TOLERANCIJA I MEĐUSOBNO POMAGANJE: Katolici i muslimani prvo zajednički financirali izgradnju crkve, a sada i džamije

Objavljeno: 11.08.2022. Metropolitan

Lokalni muslimani i katolici, suprotno neskladu i prijeporima između političkih predstavnika Bošnjaka i Hrvata, kako piše Index.hr, nedaleko od Tomislavgrada zajednički su financirali izgradnju džamije, koja je otvorena u srijedu.

-Džamija u mjestu Dilaveri izgrađena je 2020. godine, ali je otvorenje odgođeno zbog epidemije COVIDA-19. Zajednički su je svojim donacijama financirali katolici i muslimani, nakon što su na isti način ranije izgradili katoličku crkvu nedaleko od toga mjesta – rekli su organizatori.

Dilaveri su primjer stoljetne tolerancije i međusobnog pomaganja tamošnje hrvatske, uglavnom katoličke, i bošnjačke muslimanske zajednice.

Najnovije po kategorijama

“Potencijal ovog područja je ogroman, unutrašnjost Hrvatske krije brojna bogatstva i zanimljivosti koje tek treba otkriti, a ja želim biti dio toga”

ŠTO NAM SE TO KRIJE ‘POD KUĆNIM PRAGOM’? DONOSIMO INTERVJU S BRITANSKIM ARHEOLOGOM SVJETSKOGA GLASA, MARKOM B. ROBERTSOM, KOJI SUDJELUJE U MEĐUNARODNOM ARHEOLOŠKOM PROJEKTU NA PODRUČJU RADOBOJA

“Potencijal ovog područja je ogroman, unutrašnjost Hrvatske krije brojna bogatstva i zanimljivosti koje tek treba otkriti, a ja želim biti dio toga”

Objavljeno: 03.09.2022. Metropolitan

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter