NEZADOVOLJNI KUPCI DILJEM EUROPE

IKEA nakon Božića povisila cijene svog namještaja i do 50 posto – poskupljenje osjetili i Hrvati

Objavljeno: 01.01.2022. Metropolitan

Cijenu svog namještaja, i do 50 posto povećala je i IKEA, a za to je okrivila povećanje troškova u lancu opskrbe koje je uzrokovano pandemijom COVID-19 virusa, piše Guardian, a prenosi Poslovni.hr.

Kupci diljem Europe, nakon Božića su se požalili da su cijene naglo porasle, a IKEA je to pojasnila, istaknuvši da više nije bila u stanju apsorbirati povećane troškove, stoga ih prenosi na potrošače. Povećanje cijena osjetili su i kupci u Hrvatskoj.

-Nažalost, došlo je do značajnog povećanja troškova u cijelom opskrbnom lancu, uključujući sirovine, transport i logistiku. Kako to još uvijek traje, morali smo povećati cijene mnogih naših proizvoda – pojasnio je na Twitteru glasnogovornik IKEA-e.

Voditeljica kompanije IKEA-e u Jugoistočnoj Europi, Ekaterina Egorova, u intervjuu za Poslovni dnevnik, takav je razvoj situacije, najavila.

IZ IKEA-e su potvrdili da su podigli cijene u više država.

-‘Od početka pandemije, Ikea je uspjela apsorbirati značajno povećanje troškova u cijelom opskrbnom lancu, zadržavajući cijene što je moguće nižima i stabilnijima. Sada, kao i mnogi drugi trgovci, morali smo podići cijene kako bismo ublažili utjecaj na naše poslovanje – kazao je glasnogovornik.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba