METAVERZUM JE SLJEDEĆA GRANICA, PORUČIO JE MARK ZUCKERBERG

Facebook je promijenio ime – evo kako se zove od danas

Objavljeno: 29.10.2021. Metropolitan

Mark Zuckerberg je objavio da se Facebook više neće zvati Facebook, već Meta.

Novi naziv tvrtke potječe iz novog smjera u kojemu se tvrtka kreće, a to je stvaranje “metaverzuma”, pojasnio je Zuckerberg na virtualnoj prezentaciji Facebook Connect, na kojoj je prikazan smjer tvrtke, piše 24 sata.

– Vjerujem da je metaverzum sljedeće poglavlje interneta, kao i naše kompanije. Baziramo se na tehnologiji koja pomaže spajati ljude jedne s drugima. Danas nas vide kao društvenu mrežu, ali u osnovi svega je da mi spajamo ljude. Metaverzum je sljedeća granica, teleportirati se bilo gdje, moći iskusiti što god želite, s kime god želite, u bilo kojem trenutku. Zajedno možemo stvoriti cijelu novu platformu i stvoriti jednu novu kreativnu ekonomiju, u kojoj ćete stavljanjem naočala na glavu moći ući u novi svijet. Aplikacije se neće promijeniti, sve će ostati isto, ali metaverzum će biti u centru naših aktivnosti – rekao je Zuckerberg.

Društvena mreža će i dalje zadržati ime, te će od sada tvrtka Meta biti vlasnica tri velika brenda: Facebook, Instagram, Messenger i WhatsApp.

Zuckerberg je rekao da ovaj potez okreće stranicu prema budućnosti gdje smo svi povezani preko njegove kompanije koja, za razliku od sad, na prvo mjesto planra staviti čovjeka – a ne strojeve.

Sve o Meti možete pročitati OVDJE

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba