Fotografija jučerašnje invazije na benzinske crpke u Zagrebu osvanula na ruskom portalu:

“Europa je počela shvaćati koliko će skupo platiti sankcije Rusiji: Bez torbice Louis Vuitton se može živjeti, ali bez kruha ne”

Objavljeno: 08.03.2022. Metropolitan

“Europa je počela shvaćati koliko će skupo platiti sankcije Rusiji” naslov je članka koji je objavila ruska državna novinska agencija RIA, autorice Elene Karajeve, a članak je ilustriran fotografijom jučerašnje gužve s jedne od benzinskih crpki u Zagrebu kada su Hrvati pohrlili natočiti gorivo u svoje limene ljubimce zbog poskupljenja goriva koja su na snazi od danas, prenosi Poslovni.hr.

– U situaciji u kojoj vam se stalno dovikuje da ste cinični agresor, Moskva bira drugačiji način djelovanja – mirno postizanje svojih ciljeva uz minimalne gubitke – napisala je Karajeva i dodala:

– Euforiju iz prvih dana, kada su sankcije Rusiji pljuštale iz briselske kutije gotovo svaki sat, zamijenilo je grozničavo kalkuliranje posljedica za sebe i svoje bližnje – napisala je.

Nakon što je benzin dramatično poskupio, sljedeći je na redu, kako je napisala u nastavku, nedostatak metala, uključujući legure paladija, koji su najvažniji za IT i gotovo svaku drugu industriju.

– Žitarice će poskupjeti, a glavna žitarica je pšenica. Bez torbica Louis Vuitton se definitivno može živjeti, kao i bez novonastalih trenirki Adidas (obje tvrtke, kao i niz drugih, odlučile su napustiti rusko tržište kako bi nas kaznile), ali bez kruha, bez maslaca, bez svježeg povrća, voća… europski stanovnik vjerojatno neće moći živjeti – napisala je.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba