NAKON 10 GODINA

EU: Prihvaćena Rezolucija o jedinstvenom punjaču mobilnih telefona

Objavljeno: 31.01.2020. Metropolitan

U Europskom parlamentu izglasana je Rezolucija o jedinstvenom punjaču za mobilnu radijsku opremu, koja bi trebala označiti kraj desetogodišnje borbe za prava potrošača, piše Dnevnik.hr.

Svi mobilni telefoni u Europskoj uniji trebali bi u budućnosti imati jedinstveni punjač, što će korisnicima uvelike olakšati život. Rezoluciju je potpisalo 20-ak zastupnika iz svih važnijih grupacija, među njima i Tomislav Sokol kao jedini od hrvatskih članova nadležnog Odbora za unutarnje tržište i zaštitu potrošača.

– Proizvođači su se dugo opirali uspostavi jedinstvenog punjača, ali riječ je o logičnom koraku i vrijeme je da ih prisilimo na to. To je za njih maleni korak koji će smanjiti velike frustracije, ali i troškove potrošača. Još važnije, jedinstveni punjač smanjit će nepotrebno zagađenje okoliša – kazao je Sokol a prenosi Dnevnik.hr

Ipak, Rezolucija još ne znači da će svi proizvođači morati uvesti jednake punjače. Da bi se to dogodilo, Europska komisija mora donijeti Direktivu u kojoj bi definirala točne norme koje proizvođači moraju zadovoljiti, ali i eventualne kazne za one koji se ogluše na tu Direktivu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba