Sad već bivši policajac sve je priznao

Druge je javno prozivao za brzinu, pa dobio otkaz zbog vožnje 249 km/h

Objavljeno: 06.06.2024. Metropolitan

Policajac koji je upozoravao druge na opasnosti uličnih utrka dobio je otkaz zbog prebrze vožnje. Policajac u Sjevernom Yorkshireu Adam Smith priznao je da nije bio na službenoj dužnosti i da nije bilo nikakve potrebe za vožnju brzinom od 249 kilometara na sat, prenosi Index.

Tijekom saslušanja, glavni policijski inspektor Tim Forber presudio je da su Smithovi postupci predstavljali primjer lošeg ponašanja, nakon čega je otpušten, piše HAK Revija. Samo tri mjeseca prije prekršaja, Smith je snimio video kako bi istaknuo sve veći problem uličnih utrka, u kojem je rekao: “Ovo je Selby, a ne staza u Silverstoneu.”

No 8. siječnja 2023. optužen je da je vozio brzinom od 158 kilometara na sat na A1 u blizini Boroughbridgea i kasnije na istoj cesti postigao brzinu od 248 kilometara na sat. Smith je priznao da je prekršio standarde profesionalnog ponašanja. Prema riječima glavnog povjerenika Forbera, brzina od 249 kilometara na sat očito je bila pretjerana i neopravdana.

– Ovo je potpuno drugačiji slučaj od kaznenog progona službenika ili građanina zbog umjerenog prekoračenja brzine uslijed manjka koncentracije – rekao je. Dodao je da su Smithove radnje, koji je provodio opsežne mjere nadzora brzine i prevencije, potkopale legitimitet policije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba