U ŠIROKOM BRIJEGU

Dječaka s Downovim sindromom u vrtiću maknuli s pozornice za vrijeme božićne priredbe? RAVNATELJICA: Nije izdvojen s priredbe, nego ga je majka odvela

Objavljeno: 22.12.2022. Metropolitan

Društvenim mrežama širi se snimka iz vrtića u Širokom Brijegu na kojoj se vidi kako maleni dječak s Downovim sindromom sjedi, dok ostala djeca sudjeluju u božićnoj priredbi, piše Dnevnik.hr.

Naime, majka dječaka s Downovim sindromom tvrdi da je teta u vrtiću u Širokom Brijegu maknula njezina sina s pozornice za vrijeme božićne priredbe.

-Dok druga djeca na pozornici pjevaju, Jakov je na klupi pleše i čeka da sve završi. Znači da se radilo sa njim, kojim povodom on nije mogao na binu i zašto je skinut s nje? Kad sam pitala ravnateljicu zašto Jakov nije sudjelovao, rekla je: ‘Gospođo, ako vam se ne sviđa, ima još 10 drugih vrtića, idite slobodno!’ Mi idemo, naravno, ali nećemo šutjeti i staviti sve pod tepih, to ne zaslužuje nitko, a najmanje dijete od 5 godina – piše uz objavu na društvenim mrežama.

Iz Dječjeg vrtića Trnoružica tvrde da je cijela priča pogrešno shvaćena te da nije sve onako kako je majka ispričala, odnosno da u njihovim reakcijama nije bilo nikakve loše namjere, piše Jabuka.tv, prenosi Dnevnik.hr.

-Dječak se više puta penjao na pozornicu i sudjelovao je u priredbi. Kada je s recitacijom trebala početi njegova sestra, on se opet popeo, a teta ga je sklonila s pozornice da ne bi pao te ga je držala u naručju, a u tome nije bilo nikakve zle namjere. Također, vidjela sam snimku na kojoj dječak sjedi obučen u garderobi te bih istaknula da on nije izdvojen s priredbe, nego ga je majka odvela – rekla je za portal Jabuka.tv ravnateljica vrtića Zdenka Zovko, prenosi Dnevnik.hr.

Zovko je dodala da je nakon toga došla do gospođe i htjela provjeriti što je bilo, a ona je emotivno reagirala i rekla da će ispisati djecu iz vrtića.

-Rekla sam joj da za to nema potrebe te da djeca slobodno mogu ići u naš vrtić. Ona je nakon toga opet rekla da će ih ispisati, a onda sam ja rekla: ‘Roditelji imaju pravo birati za svoju djecu ono što je najbolje i hvala Bogu da imamo deset vrtića u Širokom Brijegu, tako da svaki roditelj može upisati svoje dijete gdje smatra da će mu biti bolje – kazala je.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba