NOĆNI POHOD: 34-GODIŠNJAK U JEDNOJ NOĆI OŠTETIO ČAK 27 PARKIRANIH VOZILA

“Švicarcem” bušio gume na automobilima, a na nekima je ogrebao i lim

Objavljeno: 03.03.2021. Metropolitan

Policijski službenici PU zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje 27 kaznenih djela oštećenja tuđe stvari.
 
Sumnja se da je u noći između 6. i 7. veljače, s ciljem da ošteti, uništi i učini neuporabljivom tuđu stvar, na području Trešnjevke, šetajući ulicama Rudolfa Bićanića, braće Cvijića, Knežija i Mošćeničkom ulicom, prilazio parkiranim automobilima različitih marki i proizvođača, među kojima 26 osobnih i jednom teretnom te nožem, tzv. švicarcem, bušio gume i to najčešće po jednu, a na nekima i više njih. No, nije se zaustavio na tome, već je na osam takvih automobila nožem oštetio, odnosno, ogrebao i lim na različitim dijelovima vozila, od blatobrana do vrata i prednjeg poklopca motora.

Temeljem kvalitetnih obavijesti od građana, obilazeći okolno područje, policijski su službenici prikupljena saznanja, koja su kao takva bila u formi sumnje mogućeg profila počinitelja, rad na terenu usmjerili u provjeru prikupljenih saznanja. Po uočavanju osobe koja je odgovarala svemu doznatom na terenu i utvrđenom, muškarac starosti 34 godine doveden je u prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba