Tog je jutra popio kavu i rakiju...

Strojovođa Željko popio rakiju pa dobio otkaz. Sud ga je vratio na posao

Objavljeno: 03.04.2024. Metropolitan

Strojovođa HŽ-a dobio je otkaz jer je prije posla, uz kavu, popio rakiju pa je napuhao 0,18 promila. Sud ga je odlučio vratiti na posao, prenosi Danica.

Prema presudi, strojovođa Željko dobio je otkaz nakon što je potkraj rujna oko 12:30 na radnom mjestu na zagrebačkom Glavnom kolodvoru napuhao 0,18 promila alkohola.

HŽ Putnički prijevoz uručio mu je izvanredan otkaz ugovora o radu unatoč protivljenju Radničkog vijeća jer smatra kako je riječ o teškoj povredi radne obveze. Strojovođe, naime, moraju imati 0,0 promila na radnome mjestu.

Mislio je da će alkohol ispariti iz njega

Željko je na sudu rekao kako je kavu i rakiju tog dana popio u 9:30 i mislio je da će do početka radnog vremena u 12:30 alkohol ispariti iz organizma. U HŽ-u kažu kako su njegove riječi dokaz da je bio svjestan svoga čina, ali je olako smatrao da će alkohol ispariti.

No, sutkinja je prošli tjedan presudila u Željkovu korist te je naložila HŽ-u da ga vrati na posao.

– Strojovođa je tri sata prije početka vožnje u sebi imao neznatnu količinu alkohola, a niti je prije toga izvršio bilo koju povredu radne obveze, niti doveo u opasnost druge radnike ili putnike. Radi se o primjerenom radniku, za kojeg je sankcija u vidu izvanrednog otkaza ugovora o radu, po mišljenju ovog suda, neprimjerena – naglasila je sutkinja.

HŽ Putnički prijevoz najavio je žalbu na tu nepravomoćnu presudu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba