PREMINULA JOŠ JEDNA OSOBA, PET NOVOOBOLJELIH

Stožer civilne zaštite RH: Na pogrebima će moći biti šira obitelj, na vjenčanjima obitelj i svjedoci

Objavljeno: 04.05.2020. Ante Ferara

Stožer civilne zaštite RH iznio je nove podatke o broju oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj. Ministar zdravstva Vili Beroš kazao je kako su u posljednja 24 sata zabilježena još pet slučajeva zaraze koronavirusom što je ukupna brojka od 2101 slučaj. Učinjeno je 39.040 testova, a u posljdnja 24 sata njih 956 što je 5,38 posto pozitivnih. Od jučer je preminula bolesnica u KBC-u Split 1960. godište koja je bila kronični bolesnik. Ukupno je dosad preminulo 80 osoba. Na respiratoru je 15, hospitalizirano je 228, a oporavljeno 1522 osoba.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je da su pripremljene još četiri odluke Stožera koje se tiču mjera prilikom sklapanja braka i životnog partnerstva, pogreba i stavljanje izvan uporabe dječjih i sportskih igrališta te odluke o zadržavanju na javnim mjestima.

– Danas je počela druga faza, povratak zdravstvenog sustava, danas ćemo objaviti četiri odluke koje se tiče mjera za vjenčanja, pogreba, otvaranja sportskih i dječjih igrališta i ograničavanja zadržavanja. Na pogrebima će biti šira obitelj, ali sve uz pridržavanje uputa. Za vjenčanja krug osoba koje mogu biti nazočne se širi sa najuže obitelji na obitelj i svjedoke, zabrana održavanja svadbenih svečanosti dalje ostaje. Donijet ćemo odluku o načinu bavljenja sportom i korištenja igrališta. Sve će biti jasno iz uputa. Što se tiče mjere strogog ograničavanja zadržavanja na javnim mjestima ona se neće produljiti – rekao je Božinović.

U Zagrebu jedna novozaražena osoba

Zagrebački Stožer civilne zaštite ranije je kazao kako je u protekla 24 sata u zagrebačkom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo detektirana jedna novozaražena osoba koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do ponedjeljka je evidentirano 129 osoba oboljelih od koronaviruasom. Na području Zagrebačke županije šest dana za redom nema novooboljelih, a jedna je osoba više izliječena. Do sada su ukupno izliječene 82 osobe, a četiri su preminule.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba