Umalo kobna bočica mineralne

Stigla prijava protiv dvije žene zbog prošlogodišnjeg trovanja u riječkom kafiću

Objavljeno: 05.04.2024. Metropolitan

Policija je kazneno prijavila 39-godišnjakinju i 38-godišnjakinju državnom odvjetništvu zbog počinjenja teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti. Riječ je o istraživanju zbog ozljeđivanja hrvatskog državljanina prilikom ispijanja tekućine iz bočice mineralne 4. studenog prošle godine u ugostiteljskom objektu u Rijeci.

Kriminalističkim istraživanjem po završetku potrebnih analiza što su ih proveli djelatnici Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić iz Zagreba utvrđeno je da se u spornoj bočici bezalkoholnog pića nalazila alkalna tekućina – sredstvo za čišćenje posuđa, a koje su u tu bočicu ulile osumnjičenice.

Naime, one su kao vlasnice ugostiteljskog obrta s područja otoka Krka u praznu bočicu ulile alkalnu tekućinu i nakon uporabe je neoprezno i lakomisleno ostavile u skladištu uz ostale neotvorene bočice mineralne vode. Krajem listopada, prilikom vraćanja neotvorenih bočica bezalkoholnog pića distribucijskoj tvrtki bez njihova nadzora, sporna bočica proslijeđena je u riječki ugostiteljski objekt, gdje je stavljena u opticaj i poslužena gostu koji je zadobio ozljede nakon konzumacije.

Po završetku istraživanja obje hrvatske državljanke kazneno su prijavljene državnom odvjetništvu za počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, a 39-godišnjakinja je i predana pritvorskom nadzorniku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba