NAKON PET MJESECI

Sljedeći tjedan otvaraju se multipleks kina u trgovačkim centrima

Objavljeno: 11.08.2020. Ante Ferara

Nakon pet mjeseci pauze, u četvrtak 20. kolovoza otvaraju se multipleks kina u trgovačkim centrima. Kina su zatvorena u ožujku na početku epidemije koronavirusa u Hrvatskoj, a iako su manja kina otvorila svoja vrata, Hrvatski zavod za javno zdravstvo je danas objavio preporuke za rad multipleksa.

– Želimo se zahvaliti Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske, Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo i Ministarstvu kulture i medija RH na potpori i razumijevanju za cijelog trajanja ove krize. Vrijeme od zatvaranja do ponovnog otvaranja kina iskoristili smo za planiranje i provođenje svih potrebnih mjera usmjerenih na zaštitu zdravlja zaposlenika i posjetitelja kina. Pripremili smo kino dvorane za novi prijem posjetitelja, proveli smo dezinfekciju, uspostavili nove higijenske standarde i njihovo održavanje te upoznali zaposlenike sa zaštitnim procedurama i postupcima, tako da otvaranje dočekujemo posve spremni. Svi smo željni zabave, ali moramo ostati odgovorni, zdravlje i sigurnost posjetitelja kao i naših zaposlenih nam je prioritet – rekla je Jadranka Islamović, izvršna direktorica i članica uprave Blitz-CineStara, javlja Index.

U kino dvoranama bit će ograničen broj gledatelja. Prilikom kupnje ulaznica automatski će se blokirati prodaja sjedala između različitih grupa gledatelja. Vodit će se računa i o rasporedu projekcija kako bi se povećao razmak između početaka i završetaka projekcija i smanjio broj posjetitelja u lobbyjima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba