SNIMKU RAZGOVORA S PREDSJEDNIKOM KRAPINSKO-ZAGORSKOG HDZ-A ŽARKOM TUŠEKOM ODNIO U USKOK

ŠIMUNIĆ: “Ako ja trebam u zatvor, ja ću otići u zatvor”

Objavljeno: 27.01.2021. Metropolitan

Nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću Oroslavja Viktor Šimunić, koji je snimio razgovor s predsjednikom krapinsko-zagorskog HDZ-a Žarkom Tušekom, u srijedu  oko 11 sati došao je na razgovor u USKOK.

– Donio sam screenshotove koji pokazuju da sam ja pozvan na taj sastanak, donio sam mejl u kojem sam se pokušao osigurati dan prije, budući da sam sumnjao da se ovako nešto može dogoditi. I donio sam snimku – kazao je Šimunić. Rekao je da mu je jučerašnji dan bio težak.

– Meni ni na kraj pameti nije bilo da je glavna greška u ovome svemu da se zapravo čovjek našao sa mnom. Nije problem što je on meni sve nudio, što je kod nas biraju ravnatelji da se na stolu nude funkcije, nego da se čovjek našao sa mnom. Danas sam pročitao neki članak gdje su neki poznati odvjetnici rekli svoje. Hajmo se svi držati svoje struke, odvjetnici su rekli svoj, USKOK će reći svoje, pa hajmo onda zaključiti. Ako ja trebam u zatvor, ja ću otići u zatvor. Koliko god se ja budem možda loše osjećao, ali ću mirno spavati. Mislim da je to najbitnije, da čovjek mirno spava – rekao je Šimunić.

Kaže kako on nije inicirao sastanak s Tušekom.

– Ja sam jučer u nekoliko kamera pokazao svoje poruke, tako da danas nosim i slike toga, to su jučer plasirali. Ja to nisam vidio, nisam pratio sve vijesti. Kad sam vidio da je u 17 neki portal objavio screenshotove koje je poslao vjerojatno gradonačelnik, ali to je napravljeno tako da se inscenira da sam ja inicirao sastanak – smatra.

I prije se nalazio sa strankama, ali nisu mu nudile ovako nešto.

– Nudili su mi da uđem u stranku, da budem njihov kandidat, ali nitko se nije niti usudio reći da budem potpredsjednik bilo čega, skupštine – kaže.

Dodaje da je dobio između 200 i 300 poruka i da samo jedna nije bila poruka podrške. HDZ ga nije kontaktirao. Tvrdi da Tušek ništa nije karikirao.

– On na kraju snimke kaže ‘prespavaj koju noć, pa ćemo se dogovoriti – ističe.

Kaže kako na poslu nema problema te ne žali ni za čim.

– Danas se osjećam dobro, naspavao sam se. Ne žalim ni za čim makar me to koštalo bilo čega, ne žalim ni za čim, jer mislim da se ovako mora prokazati kako u Hrvatskoj stvari funkcioniraju – zaključio je Šimunić, prenosi N1.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba