Počinio je 14 pljački u kojima je odnio više od milijun kuna

SERIJSKI PLJAČKAŠ: Naoružan pištoljem i s maskom na licu ulazio u trgovine te krao nakit i novac

Objavljeno: 04.02.2021. Ante Ferara

Zagrebačka policija završila je istragu nad muškarcem (37) zbog sumnje da je počinio 14 razbojništva, od kojih su dva ostala u pokušaju. Naime, u srijedu je oko 10 sati nepoznati muškarac ušao u zlatarnicu u Ilicu te uz prijetnju pištoljem nad ženom (44) ukrao nakit i pobjegao.

Policajci su ga uhitili na raskrižju Ulice Republike Austrije i Jagićeve ulice i odvezli u policijsku postaju. Kod njega su pronašli pištolj te zlatni nakit. Daljnjom istragom utvrdili su da je muškarac od 23. studenog prošle godine počinio 13 pljački.

U protekla tri mjeseca je na području Centra, Črnomerca, Medveščaka, Trešnjevke, Trnja i Velike Gorice u pet navrata počinio razbojništvo u zlatarnicama, u sedam navrata u ljekarnama te u dva u trgovinama. Maskiran medicinskom maskom raspitivao bi se o proizvodima i predmetima u trgovinama, a zatim bi uz prijetnju ukrao novac i nakit. Počinio je materijalnu štetu u iznosu od oko 1.250.000 kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja policija ga je predala pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba