U SISAČKO-MOSLAVAČKOJ ŽUPANIJI NALAZI SE 577 VATROGASACA SA 147 VOZILA. DO SUBOTE SU ODRADILI 564 INTERVENCIJE

S katedrale u Sisku uklonili toranj-zvonik, u njegovu spuštanju sudjelovali vatrogasci iz Siska i Zagreba

Objavljeno: 10.01.2021. Ante Ferara

Vatrogasci su tijekom subote na području Sisačko-moslavačke županije nastavili s radom na uklanjanju oštećenih dimnjaka, sanaciji krovišta, uklanjanju crjepova, osiguravanju ruševnih mjesta te drugih zadaća. Ukupno je angažirano 577 vatrogasaca sa 147 vatrogasnih vozila, koji su odradili 564 vatrogasne intervencije.

U Vatrogasnoj operativnoj zoni Glina angažirane su snage s područja VZŽ Karlovačke, Šibensko-kninske, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske te Državne intervencijske vatrogasne postrojbe Zadar, Šibenik i Split. Na području djeluje 233 vatrogasaca s 57 vatrogasnih vozila; evidentirane su 172 intervencije.

Na području VOZ Sisak angažirane su snage s područja VZŽ Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Požeško-slavonske, Varaždinske, Međimurske i Virovitičko-podravske, s ukupno 170 vatrogasaca s 38 vatrogasnih vozila, a evidentirane su 202 intervencije.

Među intervencijama koje su odradili vatrogasci, ističu se predradnje za sigurno uklanjanje tornja-zvonika katedrale u Sisku, gdje su sudjelovali vatrogasci iz JVP Sisak i JVP Zagreb. U nedjelju su skinuli toranj s katedrale.

Zajedno sa HEP-om i HGSS-om odrađene su radnje za sanaciju trafo-stanice u Petrinji.

Vatrogasci JVP Grada Zagreba i DVD-a s područja Grada Zagreba su tijekom subote imali 72 intervencije. Na navedenim intervencijama sudjelovao je ukupno 421 vatrogasac sa 133 vatrogasnih vozila. Zanimljivo je da je JVP Grada Zagreba samo u prvih 8 dana 2021. godine zabilježio preko 1000 intervencija.

Vatrogasci s područja Zagrebačke županije bili su angažirani na novih 17 tehničkih intervencija na kojima je sudjelovalo 66 vatrogasaca s 20 vatrogasnih vozila.

Vatrogasci JVP Grada Križevaca iz Koprivničko-križevačke županije imali su 7 intervencija koje se odnose na oštećenja krovišta i dimnjaka na području Križevaca. U tim intervencijama sudjelovalo je ukupno 14 vatrogasca sa 7 vatrogasnih vozila.

Vatrogasci iz Malog Lošinja dobili priznanje za najpothvat u 2019.

U Petrinji je organizirana smotra vatrogasaca na kojoj je upriličeno dodjeljivanje priznanja za najpothvat u vatrogastvu za 2019. godinu. Naime, u listopadu 2019. godine JVP Mali Lošinj je sudjelovao na zahtjevnoj intervenciji spašavanja života šesnaestogodišnjaka koji je na otoku Cresu ostao zarobljen u špilji dugačkoj 50 m koja ponire u dubinu. Na intervenciji su sudjelovala tri vatrogasca: Saša Mandić, Branko Vojniković i Darko Badurina. Zahvaljujući iznimnoj sposobnosti i snalažljivosti trojice vatrogasaca na vrlo teškoj i nesvakidašnjoj intervenciji spašen je mladi život i izbjegnuta tragedija. Vatrogasci su još jednom takvim činom pokazali kako su spremni u opasnost dovesti i vlastiti život kako bi pomogli potrebitima. Za ovakav pothvat nominirani su i za Ponos Hrvatske.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković nakon obavljene smotre vatrogasaca uručio je vatrogascu Saši Mandiću i Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Malog Lošinja priznanje za najpothvat u vatrogastvu u 2019. godini.

– Ponosan sam što imamo ovako hrabre i požrtvovne vatrogasce. Svi smo mi jedno, a jedan od nas je spasio, na ovoj izrazito teškoj intervenciji, jedan mladi život. Hvala Vam od srca na svemu što činite – rekao je Tucaković.

Priznanje je primio vatrogasac Saša Mandić zahvalan što je nagradu mogao  primiti među svojim kolegama na terenu.

 – Sretan sam što sam ovdje s vama, i ponosan sam što ste moja braća – rekao je Mandić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba