JOSIP MANOLIĆ O EPIDEMIJI KORONOVIRUSA

‘Rodio sam se prije 100 godina, tada je vladala španjolska gripa’

Objavljeno: 17.03.2020. Ante Ferara

Svaki normalan čovjek mora se bojati opasnosti, a virus je opasnost. Ne treba pretjerivati, ali se ni junačiti, jer to nije spasonosno, kazao je Josip Manolić. Dodaje da se ne smije podcjenjivati situacija i treba slušati upute stručnjaka.

– Gledajte, ja sam se rodio prije 100 godina. Tada je vladala španjolka gripa koja je odnijela desetke milijuna života. Ne znam jesam li je ja prebolio, jer sam bio mali, ali nitko od mojih ukućana nije umro –rekao je Manolić za dnevnik.hr. Kaže da se pridržava svih uputa za starije.

– Klonim se okupljanja sa sumnjivim ljudima, odnosno sa svima koji kišu, kašlju i šmrcaju – govori. Otkriva da se opskrbio zalihama: “Da, normalno da sam kupio potrebne živežne namirnice. Imam ih za deset dana”. Glavni njegov savjet je da se ne treba junačiti.

– Imam puno iskustva, nekoliko gripa sam preživio, neke su me i u krevet bacile, pa me to naučilo da se ne treba junačiti – kaže.

Podržava mjeru da se ograniče kretanja i dodaje da je to najbolja metoda.

– Možda jest malo policijska, ali to je dobro primijeniti. Da su Talijani to napravili, ne bi im bilo ovako – zaključuje Manolić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba