ZAKLADA ANA RUKAVINA ODRŽAVA AKCIJU

“Robert Belinić ima 8 godina, živi u Jakovlju i boluje od leukemije. Potrebna mu je transplantacija koštane srži”

Objavljeno: 29.06.2020. Ante Ferara

“Dragi naši, sutra, 30. lipnja, od 15 do 17 sati ćemo održati akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u Jakovlju kako bismo malenom Robertu iz Jakovlja, ali i svima ostalima koji čekaju, pomogli pronaći podudarnog darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Akcija će se održati u prostoru čitaonice Udruge žena općine Jakovlje “Dora” (Stubička cesta 4)”, poručili su iz Zaklade Ana Rukavina.

Iz Udruge žena Općine Jakovlje “Dora” kažu kako Robert Belinić ima 8 godina, živi u Jakovlju i boluje od leukemije.

– Potrebna mu je transplantacija koštane srži. Stoga vas molimo da se odazovete u što većem broju i pomognete Robertu da nastavi svoje djetinjstvo bez bolnica i liječnika baš kako svako dijete i zaslužuje. Molimo sve koji se odazivu akciji da sa sobom obavezno imaju zaštitne maske. Hvala na razumijevanju – rekli su iz Udruge žena Općine Jakovlje “Dora”.

Iz Zaklade Ane Rukavina apeliraju da se zbog trenutne epidemiološke situacije svi koji se odazovu akciji pridržavaju uputa HZJZ-a o držanju razmaka od 1,5 do 2 metra, da nose zaštitne maske, koriste dezinficijens koji će biti na ulazu, ukoliko imaju bilo kakve simptome poput respiratornih problema/infekcije, povišene tjelesne temperature, imali bliski kontakt s osobom zaraženom koronavirusom ili nedavno boravili u inozemstvu i slično, da zbog sigurnosti svih stalih, propuste ovu akciju.

– Svi zainteresirani građani koji zbog navedenih mjera ili drugih razloga nisu u mogućnosti doći na ovu akciju na internetskoj stranici Zaklade Ana Rukavina mogu pronaći točne lokacije i radno vriijeme osam transfuzijskih centara u Republici Hrvatskoj u kojima je trajno omogućen upis u Hrvatski registar: https://zaklada-ana-rukavina.hr/transfuzijski-centri/ – zaključuju u Zakladi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba