POLICIJA I DALJE TRAŽI KRIVCA

Ravnatelj KB Dubrava: “Struju je iskopčao netko tko jako dobro zna gdje to stoji”

Objavljeno: 13.11.2020. Ante Ferara

“Situacija se u bolnici smirila, znate, ljudi su prije bili dosta uplašeni, nisu dobivali informacije. Sad je bolje, no ovi incidenti s isključivanjem struje su nas sve jako zabrinuli. Nemamo nadzorne kamere u bolnici, no nama je iskopčao struju netko tko jako dobro zna gdje to stoji.

Prvi put smo radi nestanka struje imali problem s respiratorima, a drugi put je struja iskopčana u glavnoj zgradi pa je struje nestalo u četvrtini hodnika u kojem je sistem sala, a u njoj je sjedište našeg informatičkog sustava. Ostali smo bez napajanja i nismo sat i pol, dok nije sve osposobljeno, mogli doći do svih nalaza, naših RTG slika”, rekao je dr. Ivica Lukšić, koji je 4. studenog postao ravnatelj KB-a Dubrava koja je u potpunosti pretvorena u covid-bolnicu.

Dodao je kako se još ne zna tko je to učinio, ali da svakodnevno vidi krim policiju u bolnici da istražuje slučaj.

“To je strašno zabrinulo ljude. Sad smo pojačali broj zaštitara na ulazima i smanjili smo broj ulaza u bolnicu. U tijeku nam je i uvođenje identifikacijskih kartica koje će kontrolirati tko ulazi, sad nam smije ulaziti samo osoblje bolnice, a pacijenti se dovoze kolima”, rekao je Lukšić za Index.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba