MINISTAR BUTKOVIĆ OBIŠAO RADOVE: Pelješki most trebao bi biti završen do početka turističke sezone 2022.

PROBIJEN TUNEL DEBELI BRIJEG: Evo kako napreduju radovi na najvećem projektu u RH

Objavljeno: 16.01.2021. Metropolitan

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sudjelovao je u petak na svečanosti potpisivanja ugovora i sporazuma za obnovu i modernizaciju luka na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Nakon potpisivanja Ugovora, ministar Butković i suradnici uputili su se na gradilište pristupnih cesta mosta Pelješac. Kod nedavno probijenog tunela Debeli brijeg, nedaleko od Stona, ukratko su se upoznali s trenutnom dinamikom radova.

Zaključeno je kako kašnjenja u realizaciji ovoga projekta nema te da sve ide prema dogovorenom planu. Pritom je istaknuto kako će svi radovi na Pelješkom mostu i pristupnim cestama biti gotovi do početka turističke sezone 2022. godine.

– Pelješki most je najznačajniji infrastrukturni projekt koji ima i određenu simboliku jer spaja hrvatski teritorij – istaknuo je prilikom posjeta gradilištu ministar Butković.

Pored župana Nikole Dobroslavića, zadovoljstvo viđenim izrazio je i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković. Zahvalio je Ministarstvu mora, prometa i infrsatrukture na pruženoj pomoći i suradnji u pripremi i realizaciji mnogobrojnih infrastrukturnih projekata na području grada Dubrovnika i Županije.

Naime, trenutno se na području Dubrovačko-neretvanske županije provode projekti čija vrijednost prelazi iznos od 600 milijuna kuna, dok je u pripremi i čitav niz drugih infrastrukturnih zahvata kao što je projekt produljenja autoceste od čvora Metković prema Osojniku, izgradnja brze ceste do Zračne luke Dubrovnik te projekt nove ceste od Brijeste do Perne na poluotoku Pelješcu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba