SUSTAV JE OPET ZAKAZAO? Ministar Aladrović danas bi trebao prihvatiti prijedlog o smjeni ravnatelja Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška

Pretučena djevojčica iz Nove Gradiške bori se za život, roditelji će danas biti privedeni na Županijsko državno odvjetništvo

Objavljeno: 03.04.2021. Metropolitan

Pretučena djevojčica (2) iz Nove Gradiške, kako doznaje 24 sata iz Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj, i dalje je u kritičnom stanju. 

Roditelje, koje je policija uhitila, tijekom dana bi trebali privesti na Županijsko državno odvjetništvo, a potom istražnom sucu koji će odlučivati o tome hoće li im biti određen istražni pritvor ili će biti pušteni na slobodu.

Podsjetimo, Policijska uprava brodsko – posavska sinoć je izvijestila kako su utvrdili da su roditelji grubo zanemarili svoju dužnost podizanja i odgoja djeteta, te zlostavljali dijete i grubo povrijedili djetetova prava, tjelesnim kažnjavanjem, uslijed čega je dijete zadobilo više ozljeda po glavi i tijelu.

Ministar socijalne skrbi Josip Aladrović trebao danas bi trebao prihvatiti prijedlog o smjeni ravnatelja Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška. Sinoć je Upravno vijeće jednoglasno donijelo prijedlog o smjeni ravnatelja.

Kako doznaje 24 sata, utvrđeno je da je od povratka djeteta roditeljima, nakon što je ono do 1. studenoga 2020. boravilo u udomiteljskoj obitelji, svaki mjesec situacija bila sve gora, no Centar nije promijenio odluku da dijete bude u obitelji.

U izvješćima Centra, doznaje 24 sata, stoji da je psihologinja koja je obilazila obitelj u ova četiri mjeseca upozoravala majku i oca da djeca imaju svrab i u kući zatekla susjedu koja puši pored djece. Osim toga, baka je u strahu upozoravala psihologinju da je curica loše, da sve slabije govori, da traži udomitelje, te se na kraju počela i udarati i grebati. Psihologinja se i sama uvjerila da ima masnice i ogrebotine po licu, za što su roditelji tvrdili da joj nanose druga djeca. Djevojčica je dan prije stradanja bila i na razgovoru kod psihologa u Centru, te je povratila, ali su je svejedno poslali natrag u obitelj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba