NACIONALNI STOŽER

Preminula žena, još 28 ljudi ima koronavirus: Danas po prvi put imamo više ozdravljenih od oboljelih

Objavljeno: 24.04.2020. Ante Ferara

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 28 novozaraženih, čime je ukupan broj 2009. Testiranih je 30.213, od jučer 1360 novih. Postotak pozivnih je 6,65 posto.

U samoizolaciji je 12.181 osoba. Prosječna dob pozitivnih je 51 godina. U 54 posto slučajeva su žene. Hospitaliziranih imamo 325, a na respiratoru je 21 pacijent.

Imamo 982 ozdravljeni, iz bolnice otpušteno 485 ljudi, doma je ozdravilo 497 osoba. Imamo jednu preminulu ženu, 1928. godište koja je bila kronični bolesnik. Ukupno je u Hrvatskoj 51 preminula osoba.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović govorio je o popuštanju mjera.

– Ovim se odlukama omogućava rad trgovinama, osim onih u centrima, omogućava se rad postolarima, turističkim agencijama. Još ne mogu raditi oni koji su u bliskom kontaktu s klijentima. Omogućavamo rad sportaša prve i druge kategorije, omogućavaju se vjerska okupljanja od 2. svibnja. Sve ovo uz pridržavanje epidemioloških mjera. Sve će mjere biti objavljene na stranicama Stožera. Uvodi se tramvajski i drugi javni, gradski i prigradski prijevoz, prodaja meda, pčelinjih proizvoda, jaja. Također, prodaja voća i povrća od 5 do 8 sati. Radno vrijeme vraća se na vrijeme otprije pandemije, ali će trgovine koje imaju više od deset sati rada morati imati pauzu od najmanje sat vremena za čišćenje. Nedjeljom i blagdanima rad samo kioska, pekara i trgovina na benzinskim postajama – kazao je Božinović.

Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević govorila je o broju ozdravljenih osoba.

– Danas imamo prvi put da je više ozdravljenih nego bolesnih. Ozdravile su 982, a bolesno je 976 osoba – rekla je Markotić. Dodala je da se ne smijemo opustiti nego i dalje pridržavati mjera.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba