PROGNOZA ZA PONEDJELJAK

Prema kraju dana kiše će biti sve više, podno Velebita olujna bura

Objavljeno: 24.08.2020. Ante Ferara

U Zagrebu će u ponedjeljak biti djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Povremeno će pasti malo kiše, češće i obilnije u noći na utorak kad su mogući i pljuskovi s grmljavinom. Vjetar većinom umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura zraka između 25 i 27 °C, javio je DHMZ.

Istočna Hrvatska

Djelomice sunčano i uglavnom suho. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 17 do 19 °C, a najviša dnevna između 26 i 29 °C.

Središnja Hrvatska

Promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Povremene kiše bit će uglavnom u najzapadnijim krajevima. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 18 do 20, a najviša dnevna između 25 i 27 °C.

Gorski kotar i Lika

Umjereno do pretežno oblačno uz povremeno malo kiše. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 13 do 17, a najviša dnevna između 24 i 26 °C.

Istra

Umjereno do pretežno oblačno, mjestimice kiša, pljuskovi i grmljavina, više krajem dana i u noći. Puhat će umjerena do pojačana, na krajnjem jugu mjestimice jaka bura koja će tijekom poslijepodneva malo oslabjeti te okrenuti na sjeverozapadnjak. More će biti malo do umjereno valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom od 20 do 23 °C, u unutrašnjosti Istre od 17 do 19 °C, a najviša dnevna od 28 do 30 °C.

Sjeverni Jadran

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Kiše će biti tek ponegdje prijepodne, a sve češće prema noći. I dalje će puhati mjestimice jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka od 22 do 25, u unutrašnjosti Istre od 18 do 21, a najviša dnevna između 28 i 30 °C. Upaljen je narančasti Meteolaram za opasnost od jake bure.

Dalmacija

Južno dalmatinski otoci i obala većinom sunčani i suhi, no drugdje će naoblaka biti promjenljiva, ponegdje i uz malo kiše, osobito prema večeri u unutrašnjosti gdje je moguće i grmljavinsko nevrijeme. Većinom će puhati bura, umjerena na sjevernom dijelu i jaka, a na jugu danju do umjeren jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 20 do 24 °C. Najviša dnevna između 30 i 32 °C.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba