Vili Beroš na press konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite najavio:

“Predstavnici veledrogerija će danas normalizirati opskrbu lijekovima bolnicama, ali to ne znači da je problem riješen – zdravlje građana je naš imperativ “

Objavljeno: 09.04.2021. Metropolitan

Novinari su premijera Andreja Plenkovića u Koprivnici upitali o neisporuci lijekova bolnicama zbog duga veledrogerijama.

– Pozicija je jednaka kao i prije nekoliko dana. Beroš i Marić razgovaraju s predstavnicima veledrogerija. Vjerujem da je riječ o odgovornim ljudima i da se normalno nastavlja isporuka lijekova. Prošloga tjedna je isplaćeno 980 milijuna kuna. Dio je otišao bolnicama, dio ljekarnama… Obavljaju se razgovori i pronaći ćemo rješenja. A što se tiče obaveza, one će se rješavati u sljedećim tjednima kroz razgovore, a dio i prije rebalansa proračuna. Mislim da će sve bolnice dobiti lijekove. Kada je riječ o lijekovima za onkološke pacijente, ministar Beroš je već našao rješenje. Ne vidim da imamo neki sistemski problem tu – kazao je Plenković.
Njegove je riječi na press konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite potvrdio i ministar zdravstva Vili Beroš.

Zdravlje građana je imperativ ove vlade. Nedavno smo uplatili 900 milijuna kuna, to je jasan signal ove Vlade da smo spremni napraviti sve. Razgovori nisu završeni, i danas je sastanak, sljedeći tjedan je sastanak s veledrogerijama. Svi smo svjesni situacije. Predstavnici veledrogerija su me obavijestili da će danas normalizirati opskrbu lijekovima bolnicama. Ali to ne znači da je problem riješen – rekao je Vili Beroš na presici.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba