Ima se, može se

Poznati lanac brze hrane zaposlio 350 novih ljudi i digao plaće

Objavljeno: 08.05.2024. Metropolitan

Lanac restorana brze hrane McDonald’s lani je u Hrvatskoj ostvario velik rast svih poslovno-financijskih pokazatelja. Najpoznatiji svjetski fast food lanac na našem tržištu posluje putem tvrtke ‘Globalna hrana’ koju je osnovala mesna industrija Gavrilović i koja ima McDonald’sovu franšizu.

‘Globalna hrana’ tako je prošle godine ostvarila 188 milijuna eura prihoda, što je rast od 35 posto. Istodobno, neto dobit iznosila je 20 milijuna eura i bila je veća za čak 88 posto u odnosu na preklani, prenosi Danica. Lani je McDonald’s u Hrvatskoj zapošljavao oko 1870 radnika, što je 350 više nego prethodne godine. Njihova prosječna neto plaća iznosila je oko 1080 eura mjesečno, otprilike 130 eura više nego 2022. godine.

Lanac danas ima ukupno 46 restorana u Hrvatskoj, a ove je godine u planu otvorenje novih. Tijekom prošle godine otvorili su ih ukupno pet – u zagrebačkoj Dubravi, na odmorištu Desinec na autocesti A1 kod Jastrebarskog, dva na varaždinskoj autocesti A4 na Petrolu te jedan u Draganiću, također na Petrolovoj benzinskoj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba