Drogu je skrivao u svom stanu u Novom Zagrebu

Ponovno ‘pao’ najstariji diler u Hrvatskoj: Policija mu pronašla više od 100 grama kokaina

Objavljeno: 11.02.2021. Ante Ferara

Zagrebačka policija sumnjiči muškarca (79) da je proizvodio i prodavao drogu. Kako je pokazalo kriminalističko istraživanje, na za sada neutvrđen način je nabavljao veću količinu kokaina koju je potom skrivao i prepakiravao na svojoj adresi u Novom Zagrebu.

Muškarac je u ponedjeljak policajcima dobrovoljno predao pet plastičnih paketića ispunjenih s ukupno 6,78 g kokaina. U utorak su mu na temelju naloga Županijskog suda pretražili stan te pronašli dva paketa u kojima se u svakom nalazila jedna plastična vrećica s ukupno 100,68 grama kokaina te digitalna vaga za precizno mjerenje težine s tragovima kokaina. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja muškarac je predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Kako prenosi 24sata, uhićen je S.P. (79) zvani Beli Konj koji je na slobodi bio jedva sedam mjeseci, nakon što je prošle godine uhićen zbog sedam grama kokaina. Beli konj u zagrebačkom narkomiljeu je poznat godinama.

Rodio se u radničkoj obitelji, kao mladić se bavio sportom. U Jugoslaviji je osvojio zlato u trčanju, a sa 17 godina je radio kao sportski novinar za Karlovački tjednik. Napustio je školovanje i otišao raditi u Njemačku i Švicarsku. Otvorio je dva noćna kluba i kasnije ih prodao. Živi sam, druži se s poduzetnicima, nogometašima i manekenkama.

Bio je uhićen i u ljeto 2013. godine. Policija mu je tada u garaži pronašla 203 grama kokaina vrijednog 100.000 kuna. Branio se da su mu drogu podmetnuli. Osudili su ga na tri godine zatvora.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba