IVAN ZUCALO (22) BOLUJE OD CEREBRALNE PARALIZE

“Pomozite mi. Jedina moja želja je da počnem samostalno hodati, da budem spreman za samostalni život, zbog čega sam i išao na operaciju”

Objavljeno: 11.10.2020. Ante Ferara

O tužnoj životnoj priči Ivana Zucala (22) koji boluje od cerebralne paralize već je lani pisalo Zagorje International, no, čak i uz sve dobre ljudi koji su već dali svoj prilog kako bi pomogli ovom mladiću, njegovi problemi još su uvijek tu.

Ivan, kojega od kad se zbog rehabilitacije praktički preselio iz Dubrovnika u Krapinske Toplice, od milja zovu Ivek, ovog se puta za pomoć obratio putem svojeg Facebook profila, a njegov status prenosimo u cijelosti.

– MOLIM DA PROČITATE ovu moju priču… Ja sam Ivan Zucalo, 22 godine. Ja sam iz Dubrovnika, zadnjih 10-ak godina živim kao podstanar u Krapinskim Toplicama jer mi je potrebna stalna rehabilitacija. U najgore vrijeme, neposredno prije korona pandemije, operiran mi je kuk, zdjelica i tetive, te sam nepokretan ležao šest tjedana u gipsu. Cijelo vrijeme o meni se brinula baka, koja je i sama slaba i bolesna, ali bi za mene sve napravila. Gips mi skidaju kad je pandemija već uzela maha, tako da me otpuštaju iz bolnice već nakon par dana, i opet na brigu baki. Imao sam užasne bolove i hrabro sam uz baku sve izgurao, ali sad mi je potrebna rehabilitacija, a bolnica za rehabilitaciju je zatvorena radi korone. Baka je primorana plaćati mi privatno fizioterapeute kako bi mi oporavak nakon toliko muka tekao uredno. S obzirom na to da baka i ja živimo od bakine mirovine i moje invalidnine, a plaćamo podstanarstvo, to je neizvedivo. Inače, za one koji me ne poznaju, slijedi moja životna priča. Mama mi je u osmom mjesecu trudnoće imala saobraćajnu, ali sam se izborio za život i šokirao sve, pa čak i doktore. Međutim, posljedice su ostale, cerebralna paraliza i borba cijeli život. Doktori su rekli baki da neće moći samostalno ni disati, ni govoriti, ni jesti… Ali uz mene sve je postalo moguće. Baka i ja sada jedno drugome pomažemo. Ja se krećem u električnim kolicima, odlazim u ljekarnu, dućan… Jedina moja želja je još da počnem samostalno hodati, da budem spreman za samostalni život, zbog čega sam i išao na operaciju. Zato molim sve ljude, pomozite mi!! Evo fotografije mene i bake, a sve možete vidjeti i na Facebook profilu, na ime Ivan Zucalo. Nemojte, molim vas, da ovo prođe samo s čitanjem, uplatite samo nekoliko kuna, svi pomalo, i pomoći ćete mi puno i puno će mi značiti – napisao je Ivan.
Za informacije o mogućnosti uplate, posjetite njegov Facebook profil.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba