POVEĆAT ĆE SE KONTROLE

POLICIJA UPOZORAVA: Ostanite doma i tijekom uskrsnih blagdana

Objavljeno: 10.04.2020. Ante Ferara

U dane vikenda i blagdana koji su pred nama meteorolozi najavljuju toplo i sunčano vrijeme, koje bi moglo izmamiti građane iz njihovih domova. Nemojte zaboraviti da su na snazi ograničenja koja proizlaze iz odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koja se odnose na zabrane javnih okupljanja, zabranu okupljanja više od pet osoba na jednom mjestu i mjeru strogog ograničavanja zadržavanja na javnim prostorima, objavila je policijska uprava krapinsko-zagorska.

Podsjećaju kako sigurnost doma i poštivanje socijalne distance umanjuju rizike koji pogoduju širenju epidemije koronavirusa. Policija će tijekom blagdana pojačano nadzirati važnije prometne pravce. Posebna pažnja obratit će se na vozače koji ne poštuju ograničenja brzine ili vozilima upravljaju pod utjecajem alkohola i opojnih sredstava.

Uz to policija će nadzirati sve lokacije na kojima bi se građani mogli okupljati. Pojačano će se kontrolirati i poštivanje mjera samoizolacije te posjedovanje e-propusnica. Odluke stožera civilne zaštite provodit će i posebni timovi u kojima će uz članove civilne zaštite jedinice lokalne samouprave biti i policajci.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba