PREMIJER STAO UZ MINISTRA ZDRAVSTVA NAKON NAJAVA OPORBE DA ĆE POKRENUTI IZGLASAVANJE NEPOVJERENJA

PLENKOVIĆ: Neće uspjeti, obranit ćemo Beroša, reforma zdravstva ne radi se preko noći i nema veze s izborima

Objavljeno: 19.04.2021. Metropolitan

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je u Topuskom na sastanku Stožera civilne zaštite RH u dijelu koji se odnosi na otklanjanje posljedica katastrofe uzrokovane potresom na području Sisačko – moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije. Uz predsjednika Vlade bili su i potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih braniteljaTomo Medved, potpredsjednik Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava Boris Milošević i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat. Nakon sastanka premijer je komentirao i aktualnu situaciju oko ministra Vilija Beroša te pozive oporbe za njegovom smjenom.

– Neće uspjeti – rekao je premijer Plenković na pitanje oko najava oporbe da će pokrenuti izglasavanje nepovjerenja te spomenuo da je to već dvanaesti put da pokreću takvu inicijativu.

– Bila je ta rasprava na Odboru za zdravstvo koja je dobila spin da Vili mora raditi uštede, a da Vili ima reforme koje su na mom stolu. Imali smo razgovor u subotu gdje su mi pojasnili što je bilo. Obranit ćemo to. Reforma zdravstva nije nešto što se radi preko noći i nema veze s lokalnim izborima. Umjesto da se hvale ministri da su riješili problem s veledrogerijama, mi se bavimo drugim temama – rekao je premijer.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba