POŽAR U PETROVINI TUROPOLJSKOJ

Plamen je progutao čitavu kuću: Žena (71) je na vrijeme izašla

Objavljeno: 18.01.2021. Ante Ferara

U obiteljskoj kući u Petrovini kraj Velike Gorice, u ponedjeljak oko 5.15 sati buknuo je požar. Vatrogasci iz Velike Gorice su dojavu o požaru dobili u 5.20 sati. Na intervenciju su izašla dva vatrogasna vozila s devet vatrogasaca. Plamen su ugasili u 7.50 sati. Izgorjela je čitava kuća te se urušilo krovište, javlja 24sata.

– Danas, 18. siječnja oko 5.15 sati u Petrovini Turopoljskoj, Petrovinska ulica, na za sada neutvrđen način izbio je požar obiteljske kuće vlasništvo 71-godišnjakinje, a koja je u potpunosti izgorjela. Požar su ugasili vatrogasci, ozlijeđenih osoba nije bilo. Očevid će se obaviti danas – kažu u policiji.

Vatrogasci upozoravaju kako je zbog hladnih noći veća mogućnost nastanka požara.

– U kućanstvima koja se griju na kruta goriva postoji veća opasnost od nastajanja požara radi neodržavanja dimovodnih kanala, neodržavanja peći i grijalica te neodgovorno rukovanje istim. Čim zima pokaže svoje zube, to još više dolazi do izražaja i nažalost učestale su ovakve slike – kažu iz Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica. Upozoravaju građane da pažljivo i odgovorno rukuju sa svojim pećima i grijalicama te ih konstantno održavaju da se izbjegnu nemili događaji.

– Današnja intervencija je srećom završila samo s materijalnom štetom, a falilo je malo da bude i kobnije. Odgovornost prema sebi je odgovornost prema drugima – napominju vatrogasci.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba