Novih 36 slučajeva zaraze koronavirusom u RH

“Ovo je dokaz da epidemija nije završila i neka nam svima bude lekcija”

Objavljeno: 08.05.2020. Ante Ferara

U Republici Hrvatskoj je u protekla 24 sata evidentirano 36 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što znači da se ukupan broj popeo na 1161. Testirano je 43.378 uzoraka, od čega u protekla 24 sata njih 1448, što znači da je pozitivno 4,98 posto uzoraka. Preminulih nije bilo, što znači da je ukupan broj i dalje 86. Na respiratoru je i dalje 13 osoba, hospitalizirane su 184 osobe, 11 manje nego jučer, iz bolnice je do sada otpuštena 651 osoba, a 1038 ih se oporavilo kod kuće, što znači da je ukupan broj oporavljenih 1689.

Od novooboljelih, 25 je osoba iz Splitsko – dalmatinske županije, pet iz Osječko – baranjske, tri iz Dubrovačko – neretvanske, te po jedna iz Koprivničko – križevačke, Šibensko – kninske i Brodsko – posavske. Na otoku Braču pozitivne su 22 osobe, a na otoku Hvaru jedna.

– Ovo je dokaz da epidemija nije završila i neka nam ovo svima bude primjer i lekcija da sa svakim krivim korakom ponovno možemo biti na početku – rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Ravnatelj Hrvatskoj zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak istaknuo je da novo žarište na Braču nije posljedica popuštanja mjera, već je do zaraze došlo nakon povratka jednog pacijenta iz bolnice, kojega su kod kuće posjetili brojni članovi obitelji i prijatelji, točnije, njih 37, od kojih je 22 sada pozitivno na koronavirus. (jj)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba