NIJE POSTOJALA OSNOVA ZA ODREĐIVANJE ISTRAŽNOG ZATVORA

Otac napadača s Markova trga nakon ispitivanja pušten na slobodu

Objavljeno: 13.10.2020. Ante Ferara

Otac Danijela Bezuka, napadača s Markova trga, ispitan je u utorak u Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku te je zbog nepostojanja osnova za određivanje istražnog zatvora pušten na slobodu.

“Općinsko državno odvjetništvo u Sisku je 13. listopada 2020. zaprimilo kaznenu prijavu Policijske uprave sisačko-moslavačke protiv hrvatskog državljanina (1961.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. stavka 3. Kaznenog zakona. Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 59-godišnjak 12. listopada 2020. u dvorišnim gospodarskim prostorijama svoje obiteljske kuće u Donjem Kletištu (okolica Kutine) držao dvije puške s optičkim ciljnicima i prigušivačem te više od tisuću komada raznog streljiva. Osumnjičenik je po primitku kaznene prijave ispitan u ovom državnom odvjetništvu nakon čega je, uslijed nepostojanja osnova za određivanje istražnog zatvora iz članka 123. stavka 1. Zakona o kaznenom postupku, pušten na slobodu”, piše u priopćenju.

Podsjetimo, sisačko-moslovačka policija je na adresi u mjestu Kletište pronašla dvije puške s optičkim ciljnicima i prigušivačem i 1169 komada raznog streljiva. Zbog počinjenog kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, uhićen je muškarac (59) i uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba