KORONAVIRUS U SDP-U

Ostojić se testirao na koronu i ide u samoizolaciju: “Sljedeće dane, bez obzira na planirane predizborne aktivnosti, provest ću u samoizolaciji”

Objavljeno: 26.06.2020. Ante Ferara

Adriano Friganović (na slici prvi desno uz Rajka Ostojića), glavni tehničar Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje KBC-a Zagreb, te predsjednik SDP-a Donja Dubrava pozitivan je na koronavirus, doznaje Jutarnji list.

Od utorka kad se saznalo za njegov pozitivni test na Odjelu za intenzivno liječenje Klinike za kardiokirurgiju krenuli su izvidi i testiranje svih koji su s njim mogli biti u kontaktu. Zasad su svi testovi drugih zaposlenika kao i pacijenata s tog odjela negativni. Nekoliko je zaposlenika, među kojima i Friganovićeva supruga, u samoizolaciji, a pacijenti su premješteni u drugi dio bolnice također gdje su izolirani.

Friganović je dan prije nego što je doznao da je pozitivan sudjelovao na obilježavanju Dana antifašističke borbe sa SDP-ovcima u Sesvetama, gdje su polagali vijence na spomenik antifašistima i poginulim u Domovinskom ratu.

S njim u društvu, bio je i potpredsjednik stranke, te prvi na listi SDP-a u II. izbornoj jedinici Rajko Ostojić koji se nakon toga testirao na koronavirus i ide u samoizolaciju.

– Sljedeće dane, bez obzira na planirane predizborne aktivnosti, provest ću u samoizolaciji. Naime, predsjednik SDP-ove organizacije Donja Dubrava Adriano Friganović izvijestio me jutros da je u četvrtak navečer dobio pozitivan nalaz na COVID-19 infekciju. Budući sam s Adrianom u ponedjeljak, 22. lipnja, na dan Antifašističke borbe bio na polaganju vijenaca u Dotrščini i Sesvetama, kao odgovoran zdravstveni radnik i političar, bez obzira što se susret dogodio na otvorenom i nismo imali fizički kontakt, samoinicijativno sam, kako bi izbjegao bilo kakvu sumnju i ugrozu bilo koga, odlučio sljedeće dane provesti u samoizolaciji – rekao je Ostojić za Jutarnji.

Dodao je kako je samoinicijativno proveo testiranje, a o njegovim rezultatima će izvijestiti javnost.

– Kontaktirao sam i ostale kandidatkinje i kandidate s liste Restart koalicije u II. izbornoj jedinici koji će se također tijekom dana testirati i sljedeće dane provesti u samoizolaciji. Podsjećam, da sam javnost već izvijestio kako sam početkom tjedna proveo testiranje na COVID-19 i nalaz je bio negativan. Razlog tog testiranja je činjenica da je među zaposlenicima redakcija gdje sam imao sučeljavanja bilo inficiranih te sam kao liječnik proveo testiranje kako slučajno ne bih doveo bilo koga u svom radnom i privatnom okruženju u opasnost – kazao je Ostojić.

Tijekom poslijepodneva stigli su rezultati testa koji su pokazali da nije zaražen virusom, ali on i dalje ostaje u samoizolaciji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba