VIKEND AKCIJA U PROMETU

OPREZ U PROMETU! Mjerit će se brzina i alkohol, i posebno nadzirati mladi vozači

Objavljeno: 22.02.2020. Metropolitan

Tijekom vikenda, policija provodi posebnu akciju, a posebno će se nadzirati alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel, kao i mladi vozači te vozači mopeda i motocikala.

Za vikend i početkom idućeg tjedna najavljene su promjenjive vremenske prilike uz mogućnost za malo kiše, nižim jutarnjim temperaturama, ali i višim dnevnim temperaturama.

Stoga, policija poziva motocikliste da, prije svega, vode računa da je kolnik i dalje hladan, gume tvrde, zbog čega se prilikom kretanja većim brzinama, može lako izgubiti nadzor nad vozilom. U tom smislu, potrebno je poštivati dopuštene brzine kretanja i obavezno koristiti zaštitnu kacigu.

Apel roditeljima

U posljednje vrijeme, jedan dio teških nesreća sa smrtnim stradavanjem, skrivile su mlade osobe, stoga se poseban apel upućuje roditeljima takvih osoba, ali i drugim odraslim osobama, da im ne omogućavaju dostupnost upravljanja vozilom dok mlada osoba nije položila vozački ispit.

Također, da im ne omogućavaju upravljanje vozilom ukoliko imaju saznanja da je mlada osoba konzumirala alkoholna pića. Naposljetku, da prije povjeravanja vlastitog vozila na upravljanje mladoj osobi, temeljem životnog i prometnog iskustva istoj ukažu na sigurno, ali i odgovorno sudjelovanje u prometu.

Četiri glavne ubojice u prometu

Nastavlja se s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“, kao što su alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel, kao i prekršaje vozača mopeda i motocikala te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja – recidivistima.

Nadzor prometa odvijat će se na velikom broju lokacija, a uz poduzimanje aktivnosti bit će uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba