Plamen progutao kuću u Dankovcu

“Opet sam na početku. Potres nas je unazadio, a ova vatra nas je sad odgurala još i dalje”

Objavljeno: 18.02.2021. Ante Ferara

Na obiteljskoj kući u Ivanovićevoj ulici u zagrebačkom Dankovcu, u srijedu nešto prije 13 sati izbio je požar. Plamen je gasilo 12 vatrogasaca. Do njihova dolaska plamen je već gutao potkrovlje i krovište kuće. U pomoć su pozvali i devet kolega iz lokalnih DVD-ova Sesvete i Dankovec. Vlasnik Božo Budačić (62) bio je u šoku. Od razornog potresa nije se uspio useliti natrag u svoj dom, sad mu je i vatra uništila dio kuće u kojoj je spavao sa suprugom i sinom. Radovi na kući koja je dobila žutu naljepnicu i dalje traje.

– Opet sam na početku. Potres nas je unazadio, a ova vatra nas je sad odgurala još i dalje. U kući nikoga nije bilo kad je planulo. Sestra je vidjela u daljini dim pa je došla do kuće, ali prekasno. Susjedi su već bili zvali vatrogasce koji su brzo sve i ugasili. Sad mi je kuća zgarište potopljeno vodom. Nemamo gdje spavati jer lijevi dio kuće uništen od potresa još nije saniran do kraja niti uređen, a desni dio smo improvizirali iznad garaže za stanovanje i u njega se nagurali. I čekali kraj radova da konačno počnemo ispočetka – rekao je Budačić za Jutarnji list. Dodaje kako nasreću, nitko nije ozlijeđen. Kaže kako će sada spavati kod rodbine kako bi bio bliže nezaštićenoj kući.

Vatrogasna postrojba Zagreb

– Došao nam je Pavle Kalinić s nekim ljudima i ponudio smještaj, da imamo gdje biti dok se kuća ne osposobi opet za stanovanje. Zahvalio sam mu se, jer budemo kod rodbine se skučili. Nisam navikao tražiti ikoga pomoć. Znate, sa srcem smo čekali kraj radova. Protekla tri tjedna bili su grubi radovi u dijelu kuće gdje smo nekad stanovali. A ovaj dio iznad garaže koji smo osposobili za spavanje je odvojeni dio kuće. Zid koji dijeli dva dijela je bio narušene statike, no učvrstili smo ga. I da sve nekako bude lakše na kući, poskidali smo ostatke crijepa te stavili lim, baš da u slučaju idućeg potresa kuća ima što manju težinu. I onda se dogodio požar, a lim je kuću pretvorio u konzervu koja gori iznutra. Vatra nije imala kuda kroz krovište, pa je išla dolje do prizemlja – opisuje Budačić.

Kaže da ne zna koji bi mogao biti uzrok požara, jer u tom dijelu iznad garaže koji su koristili, imali su samo osnovne kućanske aparate, a grijanje im je centralno na radijatore.

Zaključuje kako je plišani medo koji je ostao na zgarištu, a koji su fotografirali vatrogasci pripada njegovoj kćeri koja se nalazi na studentskoj razmjeni u Njemačkoj.

Vatrogasna postrojba Zagreb

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba