U Zagrebu u utorak 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Objavljeno: 11.08.2020. Ante Ferara

U Gradu Zagrebu u posljednja 24 sata potvrđeno je 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom, rekli su iz Stožera civilne zaštite Grada Zagreba.

– U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo u protekla 24 sata testirano je 449 osoba, a zabilježeno je 17 novih slučajeva Covid-19 – rekla je Sandra Šikić, zamjenica ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar.

Od 17 novih slučajeva, 14 je povezano s izlaganjem u noćnim klubovima na obali u Makarskoj, Vodicama, Bolu na Braču te Novalji na Pagu. Dvoje su kontakti s prethodno oboljelim osobama, a za jednu osobu postoji negativna epidemiološka anamneza.

– Mislim da bi lokalni stožeri gdje se ti klubovi nalaze, trebali donijeti mjere da se osvijeste mladi ljudi, vlasnici i korisnici tih objekata da se spriječi daljnje širenje zaraze – kazala je Šikić. Ponovno je upitala apel građanima da se na godišnjim odmorima ponašaju odgovorno.

Na području Zagrebačke županije u odnosu na jučer još dvije osobe imaju koronavirus, a dvije osobe su i izliječene. Trenutno je aktivno 38 slučaja. Do sada je ukupno izliječeno 216 osoba, a 11 ih je preminulo.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba