USKOK JE PUSTIO DA SE BRANI SA SLOBODE

Odvjetnik Ane Karamarko: “Splet okolnosti je takav da i meni izgleda kao jedan predizborni postupak”

Objavljeno: 20.05.2020. Ante Ferara

Ana Karamako puštena je iz pritvora, neslužbeno doznaje Jutarnji list. Uskok za nju nije zatražio istražni zatvor te će se u nastavku istrage braniti sa slobode. Iznijela je obranu. Njezin odvjetnik Ivo Farčić je u razgovoru za N1 rekao kako joj se na teret stavlja zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju.

– Detaljno vam ništa ne mogu govoriti, niti išta mogu govoriti o ovom predmetu u kojem je, kao što smo upoznati, doneseno rješenje o istrazi, ali nitko od nas ga još nije vidio – rekao je Farčić.

Dodao je kako ne zna da joj se išta stavlja na teret u smislu stjecanja dobiti, zna da joj se stavlja na teret plaćanje fakture u iznosu od 400.000 kuna. Kaže da je ovo faza postupka u kojoj ne može detaljno govoriti o sadržaju jer je do sada upoznat s poukom o pravima što je vrlo grubi prikaz situacije.

– Nismo ništa vidjeli, bili smo na pretrazi prostorija, nijednu procesnu radnju nismo doživjeli. Pogledao sam rješenje o istrazi, vidim da moja branjenica ne može biti u onom dijelu do 19., 20. mjesta u rješenju u istrazi pa pronalazim da je nesrazmjerno da je od 38 osoba protiv kojih se vodi postupak samo njezino ime objavljeno – smatra Farčić.

Ana Karamarko se apsolutno ne osjeća kriva, a obranu planiraju iznositi. Nije htio govoriti je li u kontaktu s Tomislavom Karamarkom jer je opunomoćenik Ane Karamarko.

– Splet okolnosti je takav da i meni na prvi pogled izgleda kao jedan predizborni postupak, kad uđemo u predmet vidjet ću opravdavaju li ga činjenice – kazao je na pitanje da prokomentira tvrdnje Tomislava Karamarka da je uhićenje u svrhu predizborne kampanje.

Kako Jutarnji list neslužbeno doznaje među uhićenima je i upravitelj Dimnjačarske obrtničke zadruge Grada Zagreba Nenad Zrinski. Navodno mu se na teret stavlja da je 2018. i 2019. iz svojega obrta Ferenc vršio fiktivna plaćanja pritom oštetivši državu za 432.000 kuna poreza, a fakture su između ostaloga glasile upravo na dimnjačarske usluge.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba