KORONAVIRUS HARA METROPOLOM

Od danas u Zagrebu 44 novozaražena, među njima i djelatnici KB-a Dubrava

Objavljeno: 28.06.2020. Renata Cisar

Prema još neslužbenim podacima, u gradu Zagrebu od danas je 44 novozaraženih osoba virusom COVID-19, među kojima je i troje djelatnika KB-a Dubrava, piše N1.

U Đakovu ih je 33 od ukupno 35 u Osječko-baranjskoj županiji, objavljeno je iz Stožera te županije u kojoj se do daljnjeg odgađaju javna okupljanja.

Jučer je u Karlovačkoj županiji zaražen jedan student, što je prvi takav slučaj od 25. svibnja.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do nedjelje, 28. lipnja do 11 sati evidentirano je 156 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, riječ je o dvije osobe više. Do sada je ukupno izliječeno 125 osoba, a četiri su preminule.

Iz Zagrebačke županije napominju kako se podaci koje svakodnevno objavljuju u isto vrijeme odnose na podatke zaprimljene od strane županijskog Zavoda do 11 sati, dok Nacionalni stožer objavljuje podatke dobivene do 14 sati. Iz toga proizlazi razlika u brojevima.

Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije ima 8 ispostava na svom području koje su vidljive niže u tablici. Svaka ispostava obrađuje podatke za grad sjedište ispostave i okolne općine. Grad Sveta Nedelja jedini je grad koji nema svoju ispostavu, već se podaci obrađuju u Ispostavi Samobor.

Broj oboljelih prema ISPOSTAVAMA Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije:

Brojevi u tablici se odnose na ispostave Zavoda koji obrađuju podatke ZA GRAD I OKOLNE OPĆINE!

*promjena u tablici u odnosu na podatke od jučer – 2 nova slučaja u ispostavi Velika Gorica

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba