Cilj je olakšati građanima čija je imovina stradala u potresu

Od danas je u funkciji eObnova – digitalni sustav za podnošenje zahtjeva za obnovu

Objavljeno: 04.03.2021. Metropolitan

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat na današnjoj je sjednici Vlade Republike Hrvatske predstavio novi sustav za elektroničko podnošenje zahtjeva za obnovu potresom oštećenih zgrada – eObnova.

Tom prilikom istaknuo je kako će se na ovaj način ubrzati postupak podnošenja i zaprimanja zahtjeva, uz napomenu kako je već izmjenama Prvog programa mjera uvelike smanjena dokumentacija koju je potrebno priložiti.

– U suradnji s tvrtkom APIS IT izradili smo ovaj sustav, u želji da našim građanima maksimalno olakšamo postupak podnošenja zahtjeva za obnovu te im u tu svrhu ponudimo više različitih mogućnosti – istaknuo je ministar Horvat.

Jednostavan pristup aplikaciji za sve fizičke i pravne osobe omogućen je putem sustava e-Građani te će za ulaz preko NIAS-a biti dovoljna vjerodajnica razine 3.

Uskoro otvaranje Informativnog centra “Obnova” u Zagrebu

Ministar Horvat otkrio je također kako će se do 15. ožujka u centru Zagreba otvoriti vrata Informativnog centra “Obnova”, u kojem će se na jednom mjestu naći službenici Ministarstva, Fonda za obnovu i Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje te djelatnici Pravne klinike. Građani će tamo moći dobiti sve potrebne informacije i savjete, a bit će u mogućnosti i predavati zahtjeve za obnovu.

– Želimo biti maksimalno prisutni na terenu, tako da građanima postupke podnošenja prijave za obnovu učinimo što jednostavnijim. Naš fokus je sada na izdavanju prvih odluka o obnovi, kako bi iste bile upućene prema Fondu i Središnjem državnom uredu na operacionalizaciju i početak organiziranja obnove – zaključio je Horvat.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba