POLICIJA POSLALA PRIOPĆENJE

Objavljeni detalji napada na Markovu trgu: Mladić pucao na tri policajca, jedan od njih uzvratio vatru

Objavljeno: 13.10.2020. Ante Ferara

Policijska uprava zagrebačka objavila je više detalja vezano za pucnjavu na Mrkovu trgu u ponedjeljak. Kažu kako je u ponedjeljak oko 8 sati, mladić (22) došao na Trg Svetog Marka te iz automatske puške ispalio više hitaca prema trojici policajaca koji su se u tom trenutku tamo nalazili. Pritom je teško ranio jednog policajca (31). Dio hitaca ispalio je i prema zgradama zbog čega su na njihovim fasadama nastala oštećenja. Osobe koje su se nalazile unutra nisu ozlijeđene. Dodaju kako je jedan od policajaca prema napadaču ispalio više hitaca nakon čega je on pobjegao. Sa sobom je odnio oružje kojim je pucao.

Naglašavaju kako je odmah nakon toga s pucnjavom upoznat čitav operativni sustav policije te se svim raspoloživim snagama krenulo u intezivnu potragu za napadačem. Liječnička pomoć ozlijeđenom policajcu pružena je u KBC-u Sestre milosrdnice gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen zbog prostrijelnih i strijelnih rana.

Pola sata nakon pucnjave policija je dobila dojavu da je muškarac najvjerojatnije počinio samoubojstvo vatrenim oružjem te da leži na tlu na Tuškancu u Ulici Jabukovac. Nakon dolaska na to mjesto utvrdili su da je riječ o mladiću (22), hrvatskom državljaninu te da bi prema opisu i ostalim okolnostima prikupljenim ranije, to mogao biti počinitelj kaznenog djela na Trgu svetog Marka. Pored tijela pronađeno je oružje kojim se sumnja, počinio samoubojstvo. Na trećem mjestu u Ulici Dubravnik put na zelenoj površini pronađena je odbačena puška za koju se sumnja da je korištena tijeko ranjavanja policajca. To će se još utvrditi vještačenjem.

Na Trgu svetog Marka, u Ulici Jabukovac i Ulici Dubravkin put, uz stručnu pomoć Ekipe za očevide Policijske uprave zagrebačke i vještaka Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” obavljeni su očevidi kojima je rukovodilo Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu.

Zaključuju kako su po nalogu suda na dvije adrese u mjestu Kletište i na jednoj adresi u mjestu Krajiška Kutinica na području Kutine, pretraženi dom i druge prostorije kojim se koristi muškarac (59) s područja Kutine. Na adresi u mjestu Kletište pronađene su dvije puške s optičkim ciljnicima i prigušivačem i 1169 komada raznog streljiva. Zbog Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, muškarac je uhićen i uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba