POMOĆ POGOĐENIMA KORONAVIRUSOM

Nula prihoda, nula rashoda: Povećat će se plaće radnicima, opisat će se porezna davanja

Objavljeno: 31.03.2020. Ante Ferara

Ideja je da idemo u smjeru “nula prihoda, nula rashoda”. Mjere će se odnositi na poticanje potražnje privatnog sektora te će se jedan moment odnositi na poticanje potražnje kućanstava, odnosno fizičkih osoba, rekao je ministar energetike Tomislav Ćorić na HRT-u.

U novom paketu mjera za pomoć onima koji su pogođeni koronavirusom neće biti prijedloga rezanja plaća i ušteda u javnom sektoru ili prijedloga zakona koji bi djelomično suspendirao radna prava.

Na sjednici Vlade usvojit će prošireni paket mjera za pomoć, a kako saznaje 24sata, uslišit će molbe poduzetnika o otpisu poreznih i drugih davanja u vrijeme dok su zatvoreni odlukom države. Želja je povećati i plaće onih radnika koji su ostali zaposleni i nisu završili na burzi.

Treba vidjeti i što će obuhvaćati razni parafiskalni nameti koji će biti otpisani, a ne odgođeni. Jer iako ne rade oni koji posluju u državnim prostorima dobili su samo odgodu plaćanja zakupnine, ne i otpis. Uz to im nisu oproštene pristojba HRT-u, naknade turističkoj zajednici, vodni doprinosi i niz ostalih parafiskalnih nameta.

Druga mjera je povećanje plaća radnicima kako bi i dalje mogli kupovati. Jer pad potrošnje znači i pad ekonomije, a to znači i manje novca od PDV-a u državnoj blagajni.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba