MINISTAR BEROŠ

Novih oboljelih 77, u Hrvatskoj od koronavirusa boluje 867 ljudi

Objavljeno: 31.03.2020. Ante Ferara

Nacionalni stožer civilne zaštite u 14 sati je iznio nove podatke o broju zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj.

– U zadnja 24 sata imamo 77 novih oboljelih od Covida-19. Ukupno imamo 867 bolesnika. Na respiratoru su 32 bolesnika, 5 novih. Preminulih i dalje imamo šest, dok je 67 osoba ozdravilo – rekao je ministar zdravsta Vili Beroš.

Beroš je dodao kako su mjere urodile plodom.

– Brojke su iste kao i jučer, a zdravstveni sustav se polako vraća u normalu. Život ne smije stati i on zasigurno neće stati – rekao je Beroš.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak izvijestio je kako je provedena analiza nakon potresa.

– Trend novooboljelih pokazuje blagi uzlazni trend. Prva analiza kaže da nema povećanog broja slučajeva zaraze u Zagreba kao posljedica potresa – kazao je Capak.

Dodao je da 41 zaražena osoba mlađa od 20 godina, 101 osoba je starija od 70 godina. Zaraženo je i 50 doktora medicine, 41 medicinska sestra, pet ljekarnika i deset stomatologa.

– U ovoj nevolji nitko ne ostaje sam, tako ni Zagreb. Vatrogasci iz 10 gradova došli su pomoći zagrebačkim vatrogascima i ostat će tu sve do 7. travnja. Hvala im”, dodao je Božinović. Kod sedam policajaca je potvrđen koronavirus. Što se tiče kršenja samoizolacije, utvrđeno je 970 slučajeva, a bilo je preko 3000 prijava – kazao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Pozvao je sve da sutra ne iznose šale vezano za koronavirus, tipa da se pronašao neki novi lijek, nego da humor sutra ostane samo smiješan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba