NAJNOVIJE INFORMACIJE

Nova četiri bolesnika, broj zaraženih koronavirusom narastao na 69

Objavljeno: 17.03.2020. Ante Ferara

Nacionalni stožer Civilne zaštite u 18 sati održao je press konferenciju na kojoj je iznio najnovije informacije o situaciji s koronavirusom u Hrvatskoj.

Ministar zdravstva Vili Beroš kazao je da od jutros imaju četiri nova bolesnika te da je broj zaraženih porastao na 69, od čega je pet osoba ozdravilo.

Do ovog trenutka testirano je 1109 uzoraka i 50 uzoraka je na testiranju. Pod zdravstveni nadzor stavljeno je 10 647 osoba iz područja zahvaćenih epidemijom novim koronavirusom.

U Republici Hrvatskoj u karantenu je smješteno 67 osoba,  42 hrvatska državljana i 25 stranih.

– Mogu konstatirati da se pojedini liječnici nisu držali strogih preporuka. KBC Zagreb je 5. 3. izdao preporuke da se ne putuje, a ti isti liječnici su nastavili raditi. Njihova odgovornost je daleko veća jer rade s ljudima i znaju kako se prenosi bolest. I kao liječniku i kao ministru mi je žao. Ono što je dobro da su epidemiolozi odradili svoj posao i 128 liječnika i sestara je izolirano. Apeliram na sve kolege da se ponašaju odgovorno kao i građani. Kolege koje su to napravile snosit će zakonsku odgovornost i vjerojatno će biti sankcionirani unutar našeg sustava. Nadam se da ovo neće porušiti vjeru u naš zdravstveni sustav – rekao je ministar Beroš.

Ravnatelj HZJZ Krešimir Capak rekao je kako šest liječnika zaraženo koronavirusom.

Sve informacije o koronavirusu u Hrvatskoj možete pronaći na https://www.koronavirus.hr, a ovdje možete pratiti koliko je oboljelih u svijetu https://www.worldometers.info/coronavirus/.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba