NEOBIČAN SUDIONIK U PROMETU

Nije mu se letjelo: Mladi labud “stopirao” na autocesti prema Slavoniji

Objavljeno: 17.10.2020. Ante Ferara

Jedan je mladi labud u petak poslijepodne sletio na autocestu u Rugvici, nekoliko kilometara prije ulaza naplatnih kućica prema Slavoniji. Građani koji su ga opazili odmah su o svemu obavijestili Azil Dumovec. Oni su pozvali cestovnu ophodnju kako bi svjetlosnim signalizacijama usporavali promet dok ne spase labuda. Kako kažu iz Azila bojali su se da ptica ne izleti pred kotače nekog automobila pa su ga tjerali s ceste.

– Nije bilo jednostavno, a i visoka trava kanala kraj ceste nije nam išla na ruku. Tijekom te akcije doletio je odrasli labud, no mladog nije uspio nagovoriti da odleti s njim. Nama je to pak odalo lokaciju gdje se najvjerojatnije nalazi labudova obitelj. Kad smo ga konačno uhvatili, pregledali smo ga i procijenili da je dobrog zdravlja te da odmah može natrag u prirodu. Na jezeru ga je dočekala obitelj – šest labudova. Sedmi nestašni član koji nam je priuštio kvalitetnu jutarnju tjelovježbu, bio je presretan zbog povratka u poznato okruženje – kažu u Azilu Dumovec.

Uz fotografije spašavanja i puštanja labuda natrag na obližnje jezero objavili su i video koji su snimali. Naime, na videu nisu uspjeli snimiti dio povratka mladog labuda svojoj obitelji pa su namjerno ostavili ton u kojem se šale neka se vrati da ga ponovno snime.

Naši su kolege napravili sjajan posao sa spašavanjem labuda s ceste u Rugvici, ali snimateljski dio posla nije im išao kao po loju. Namjerno ostavljamo ton da čujete što je mobitel zabilježio kad su shvatili da je labud otišao svojoj obitelji, a da oni taj dirljiv trenutak nisu snimili. Ah, ta tehnologija… ?

Objavljuje Azil Dumovec u Petak, 16. listopada 2020.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba