Nisu se potrudili glasati sami za sebe, a ni svoje bližnje očito nisu impresionirali...

NI FAMILIJA IH NIJE BIRALA: Dvoje kandidata na izborima dobilo – nula glasova!

Objavljeno: 18.04.2024. Metropolitan

Na ovogodišnjim parlamentarnim izborima za glasove birača borilo se 2277 kandidata i kandidatkinja. Neki od njih, točnije dvoje kandidata, nisu dobili niti jedan jedini glas! Nisu se potrudili glasati sami za sebe, a ni svoje bližnje očito nisu impresionirali, prenose 24sata.

To su Zdenka Radičić (7. izborna jedinica, lista A-HSP Dražen Keleminec) i Pavao Šimeg (11. izborna jedinica, također lista A-HSP Dražen Keleminec).

Saborske zastupnike čeka lijepa plaća

Najstariji kandidat na ovim izborima imao je 95, a najmlađi 18 godina, dok je najstarija kandidatkinja imala 87, a najmlađa 18,5 godina. Muškaraca je bilo više na listama, odnos je 58 naspram 42 posto.

Oni koji voljom građana uđu u Sabor primat će najmanje 2000 eura plaće, svaki od njih imat će pravo na zastupnički paušal u iznosu od 199 eura, a oni koji žive izvan Zagreba i na naknadu za odvojeni život od 133 eura. Oni s prebivalištem udaljenim više od 50 kilometara od Zagreba imaju pravo na pokrivanje troškova službenih ili unajmljenih stanova do 332 eura i režija do 66 eura, a pokrivaju im se i troškovi službenih putovanja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba