NASTAVLJENO SUĐENJE IVICI TODORIĆU

“Agrokor sam dokapitalizirao s mojim parama. I sad će meni netko reći da sam ja išao potkradati svoju firmu”

Objavljeno: 29.06.2020. Ante Ferara

Na zagrebačkom Županijskom sudu u ponedjeljak je nastavljeno suđenje bivšem vlasniku Agrokora Ivici Todoriću. Tereti ga se za nezakonito izvlačenje  1,25 milijuna eura. Suđenje je prekinuto u ožujku nakon što su punomoć Todoriću otkazali odvjetnici Jadranka Sloković i Čedo Prodanović. Todorić je u ponedjeljak stigao na sud bez odvjetnika. Kazao je kako mu odvjetnik ne treba.

Todorićevu obranu u međuvremenu je preuzela Ljiljana Planinić i Željko Žganjer.

Na početku ročišta od Todorića je zatraženo da se očituje o optužnici.

“Ne želim se očitovati na ove gluposti”, rekao je Todorić, prenosi Telegram

Nakon završetka ročišta, Todorić je dao izjavu za medije.

“Mi smo bili privatna firma, svi smo bili zadovoljni. Ja se ne branim i neću se bratiti, ali uvjeravam vas da je ovo sramota. Upitajte Ramljaka što je napravio za 10 milijuna eura koje je dobio. Ja sam rekao svojim kolegama nemojmo se braniti jer nemamo od čega. Idemo tužiti tužilaštvo i one koji su odgovorni za ovaj predmet. Po tome može bilo tko doći poduzetnicima i reći: “Ti si uzeo pare”. Zašto mi nisu u 30 godina ništa našli? Ja sam svaki euro ostavio Agrokoru. Ja sam imamo ozbiljna potraživanja od Agrokora. Otišao sam u Njemačku i London i zadužio se za 500 milijuna eura da kupim Mercator. Ja sam dokapitalizirao Agrokor s mojim parama. I sad će meni netko reći da sam ja išao potkradati svoju firmu”, rekao je Todorić.

Potom se obrušio na premijera Andreja Plenkovića.

“Ovdje je med i mlijeko za ono što je Plenković napravio. Najgori smo, BiH raste bolje od nas, Hrvatska je zadnja. Mene su maknuli, a što su napravili? Svu nacionalnu industriju su dali strancima, nemamo investicija, mladi nam se iseljuju, mi smo pali ne na koljena nego na pod. A Plenković bi i dalje htio voditi vladu, to je nonsens! Mi moramo sve učiniti da se iz Hrvatske maknu oni koji rade ovu kaljužu i zagađuju ovaj politički prostor”, kazao je Todorić.

Na optuženičkoj klupi uz Todorića nalaze se nekadašnji Agrokorovi menadžeri Ante Huljev i Piruška Canjuga te četvrtooptužena Nicole De Rossi.

Tužiteljstvo Todorića, kao predsjednika uprave Agrokora i Huljeva kao izvršnog direktor financija, tereti da su zlouporabili svoj položaj jer su na štetu koncerna omogućili plaćanje 1,25 milijuna eura u korist švicarske tvrtke za savjetodavne usluge, znajući da one nisu niti će biti obavljene u korist koncerna.

De Rossi, kao odgovornu osobu švicarske tvrtke, tužiteljstvo tereti da je Todoriću i Huljevu pomogla izdavanjem računa, u ime švicarskog trgovačkog društva, za navodno obavljene savjetodavne usluge.

Trećeokrivljenoj Canjugi stavlja se na teret da je sudjelovala kao poticateljica prvookrivljenog i četvrtookrivljenice. U optužnici se ujedno navodi da su stvarni vlasnici švicarskog trgovačkog društva bili Huljev i Canjuga.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba