“Nismo mu zamjerili. On je mlad čovjek u kojem se nešto prelomilo“, kaže jedan župljanin

NEDELIŠĆE IZNENADA OSTALO BEZ ŽUPNIKA: Navodno se zaljubio u župljanku i odlučio napustiti svećeničku službu

Objavljeno: 04.11.2020. Metropolitan

Župa Presvetog Trojstva Nedelišće u Međimurskoj županiji iznenada je ostala bez župnika. Tridesetogodišnji vlč. Tihomir Ciglar iselio je iz župnog dvora, a svojim je župljanima ostavio pismo koje je pročitano na svetim misama. Izgleda da iza naprasnog odlaska stoji – ljubav. Župnik se, kako doznaje Večernji list, zaljubio u jednu župljanku i odlučio se povući. Mještani kažu da nisu previše iznenađeni jer su primjećivali da se između njega i te žene nešto događa.

I prije 40 godina

– Nije to prvi put u povijesti da se nešto takvo dogodilo. Neki ljudi, nakon što se zarede i počnu obavljati svećeničku službu, znaju skrenuti s tog pravca, pokolebati se i prihvatiti svjetovni način života. Nema ih puno, broje se u promilima – rekao je za Večernji list Franjo Cimerman stariji, koji aktivno sudjeluje u životu župe, dodavši kako ne zamjera vlč. Tihomiru.

– On je mladi čovjek u kojem se nešto prelomilo. To je stvar čovjekove psihe. Svećenici su obični ljudi, nisu nikakvi nadljudi – ističe Cimerman.

U oproštajnom pismu velečasni je pozvao župljane da mu oproste te je izrazio žaljenje zbog svojih postupaka. Dužnost mu je, napisao je, pred Bogom, crkvom i vjernicima reći: “Hvala vam i oprostite!”

Iz privatnih razloga

– Stvarno ste se pokazali kao dobri župljani i suradnici. Zbog toga mi oprostite što sam iznevjerio vaše povjerenje i izazvao sablazan kod nekih. Jako mi je žao zbog toga. Ali iz ljubavi prema Bogu i Crkvi, dužnost mi je župu prepustiti boljem pastiru kojeg će biskup odrediti – naveo je u pismu i poručio da će “Bog na kraju sve svesti na dobro”. 

Mjestom se proširila i informacija da par čeka dijete.

Ciglar je u Nedelišće došao 2014. godine kao kapelan, a 2018. godine imenovan je župnikom. Rodom je iz sela Gornje Ladanje u općini Vinici u Varaždinskoj županiji. Maturirao je u Nadbiskupskoj klasičnoj gimnaziji Zagrebu, a diplomirao na Katoličkom bogoslovnom fakultetu. Kako Večernji list neslužbeno doznaje, žena s kojom je stupio u vezu radila je u župnom dvoru. U Varaždinskoj biskupiji rekli su da se Ciglar odrekao župničke službe iz privatnih razloga te da će župu do imenovanja novog župnika, voditi župni vikar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba