ODSLUŽIO JE 13,5 OD 20 GODINA ZATVORA

Muškarca je 36 puta ubo odvijačem te ga ubio, sud mu je odobrio uvjetni otpust

Objavljeno: 28.09.2020. Ante Ferara

Igor K. (41) je u stanu u Krajiškoj 23 u Zagrebu, 21. ožujka 2006. godine, s 36 uboda odvijačem ubio Borisa Travicu (60). U zatvoru je odslužio 13,5 od 20 godina zatvora za teško ubojstvo te mu je Županijski sud u Varaždinu odobrio uvjetni otpust.

– Žalba je podnesena jer državno odvjetništvo smatra da osuđeniku nije smio biti odobren uvjetni otpust s obzirom na to da ima za izdržati još gotovo šest i pol godina dosuđene kazne zatvora te unatoč podacima i mišljenju stručnih službi kaznionice koje su predložile da se uvjetni otpust ne odobri jer pojedinačni program izvršavanja kazne zatvora nije okončan, izvršavanje kazne zatvora nije postiglo svoju svrhu i postoji značajna vjerojatnost kriminalnog povrata osuđenika – kaže DORH u svojoj žalbi na presudu, javlja Večernji list.

Iako se zločin dogodio u Zagrebu, muškarac je kaznu odslužio u Lepoglavi pa je za njegov otpust nadležan sud u Varaždinu. Igor K. je ubojstvo priznao. Od ranije je policiji bio poznat zbog sličnih djela.

Policijska uprava zagrebačka je nakon uhićenja izvijestila kako je Igor. K. trebao izvesti vodoinstalaterske radove u Travičinu stanu nedaleko od Britanskog trga. Zatražio ga je 1500 kuna kako bi kupio potrebni materijal. Nakon što je kupio nešto materijala od Travice je zatražio još novca. On mu je dao 1200 kuna koje je Igor prokockao. Ponovno ga je navečer zatražio još 1000 kuna koje je također prokockao. Navečer oko 22.30 pozvonio je Travici na vrata i rekao kako je kod njega zaboravio mobitel. Nakon što mu je Travica okrenuo leđa izbo ga. Potom mu je na glavu stavio  jastuk te pritiskao nogom. Uzeo je 5000 kuna i mobitel te zaključao vrata i otišao.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba