ČUDOM PREŽIVIO: Ovaj lovac na jastoge može slaviti novi rođendan

Muškarca (56) progutao kit, pa ga ispljunuo u ocean: “Pomislio sam, to je to, umrijet ću“

Objavljeno: 13.06.2021. Metropolitan

U Massachusettsu je 56-godišnjeg Michaela Packarda progutao grbavi kit te je on u njemu bio gotovo minutu, piše Cape Cod Times, a prenosi 24 sata.

Naime, Packard je lovac na jastoge, a kada se nesreća dogodila, on se nalazio 10 metara ispod površine mora.

-Iznenada sam osjetio da me nešto gurnulo i sljedeće što sam vidio je kompletna tama. Osjetio sam da se mičem i osjetio sam da kit stišće mišiće u ustima. Pomislio sam, to je to, umrijet ću  – rekao je Packard za Cape Cod Times koji je u tom trenutku prvo pomislio na svoje sinove ( 12 i 15).

Nakon 40-ak sekundi, kit ga je ispljunuo natrag u ocean, nakon čega ga je kolega Josiah Mayo odvezao u bolnicu gdje su liječnici ustanovili da ima oštećenje mekog tkiva na nozi, no Packard je izjavio kako se osjeća dobro.

Stručnjaci smatraju da se radi o mladom kitu koji je Packarda, loveći male ribe, progutao slučajno.

– Sudeći po onome što se dogodilo, to je sigurno bila pogreška od strane grbavog kita – rekla je Jooke Robins iz Centra za obalne studije u Provincetownu koja je dodala da kitovi nisu agresivne životinje, posebice prema ljudima.

Robins je istaknula kako nikada nije čula da se bi se dogodilo nešto slično te da se puno stvari treba poklopiti kako bi se našli na putu kita koji traži hranu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba